top of page
  • Pasi Kirkkopelto

THERE'S AN APP FOR THAT – OSA 2


Kolmiulotteisen muodon ja tilan hahmottamiseen ei välttämättä tarvita lisättyä todellisuutta. Tässä esiteltävä peli ilahdutti välittömästi ja kokeilu osoitti, ettei peli ole kokeneellakaan ihan helppo. Haastetta riittää.


MITÄ TÄSTÄ OPIMME?


Projekt: on esimerkki älypelistä, joka haastaa pelaajan ajattelua, kehittää päättelykykyä, muodon tajua ja hahmottamista. Kappaleiden tulkinta, avaruudellinen sijoittuminen alustalle, näkymän tarkastelu eri suunnilta voi toimia hyvinkin vaikka johdantona kolmiulotteiseen rakenteluun, isometriseen kuvaustavan ymmärtämiseen, arkkitehtuurin tehtäviin tai vaikkapa 3D-mallinnuksen alkeisiin. There's an app for that too.


Kaiken ikäisten oppilaiden kanssa voi myös kokeilla toiminnallisempaa lähestymistapaa, jos luokassa on tilaa ja käytössä kuutiota muodossa tai toisessa. Tätä voi pelata myös livenä varjokuvien avulla. Opettaja tai oppilaat voivat piirtää ruutupaperille kuvioita, jotka sitten pitää rakentaa. Valoilla voidaan todeta, pitävätkö rakennelmat paikkansa. Itse aion kokeilla myös tätä versiota. Jos kokeilet tätä kotona tai koulussa, niin mielelläni kuulisin kokemuksiasi.




39 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

HUOMIO ITSEARVIOINNISTA

Olen kokenut kuvataiteen itsearvioinnin toteuttamisen yläkoulun alussa hieman haasteelliseksi. Sitä hankaloittaa mm. puutteellinen kuvataiteen sanasto ja käsitteistö, välineiden ja tekniikoiden tuntem

bottom of page