top of page
  • Pasi Kirkkopelto

THERE'S AN APP FOR THAT – OSA 3


Värien tutkimiseen löytyy lukuisia sovelluksia kaikille laitteille. Joidenkin lähestymistapa on ammattimainen, toiset ovat selkeästi viihteellisiä ja sitten on vielä niitä, joissa yhdistyy omien havaintojen tekeminen ja pelillinen oppiminen esteettisesti miellyttävällä tavalla. Tulen käsittelemään useampia värisovelluksia jatkossa mutta nyt vain yksi.


I LOVE HUE…


…soveltuu mainiosti pelillisenä johdantona värien havaitsemiseen, värin ominaisuuksien ymmärtämiseen, värisommitteluun ja edistyneempään värioppiin. Pelaajan ei tarvitse tietää mitään oppiakseen paljon. Sovellus on visuaalisesti kiinnostava, toteutukseltaan selkeä ja koukuttava sovellus. Sovellusta markkinoidaan mm. rentouttavana ja on se myös sitä. Asiasta kiinnostunutta kuvataideopettajaa tosin alkaa ärsyttää, jos palaset eivät meinaa mennä paikoilleen. Olen tasolla 23.


Pelin Idea on yksinkertainen: Järjestä kentässä olevat värit oikeaan järjestykseen niiden värin, sävyn, valöörin ja kylläisyyden perusteella.


Tieteellisempää näkökulmaa kaipaavalle löytyyt Farnsworth-Munsell:in värinäkötesti eri laajuisena internetistä. Itse käytän seuraaavaa Flash-versiota, koska se on laajin ja sivuilla on myös paljon tietoa värien havaitsemista (englanniksi):


https://www.color-blindness.com/fm100hue/FM100Hue.swf?width=980&height=500


pelkkä testi löytyy osoitteesta:


http://www.colormunki.com/game/huetest_kiosk


Ruutukaappaus

44 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

HUOMIO ITSEARVIOINNISTA

Olen kokenut kuvataiteen itsearvioinnin toteuttamisen yläkoulun alussa hieman haasteelliseksi. Sitä hankaloittaa mm. puutteellinen kuvataiteen sanasto ja käsitteistö, välineiden ja tekniikoiden tuntem

bottom of page